Start een actie

Marc Herremans leert ons hoe je van een tegenslag een kans kan maken.

28 januari 2002. Marc Herremans kwam zwaar ten val tijdens een fietstraining in Lanzarote. Hij geraakte daarbij verlamd tot aan de borst. Marc : “Ik werd wakker in een ander lichaam.

Marc bleef niet bij de pakken zitten. Datzelfde jaar werd Marc verkozen tot sportpersoonlijkheid van het jaar. Marc sprak elke spiervezel aan in zijn lichaam om zo actief mogelijk te blijven … in de hoop terug uit die rolstoel te geraken. Onverdroten zette hij zijn sportcarrière voort. In 2003 volbracht Marc de Ironman in Hawaï van start tot finish, in 2006 pakte hij er de overwinning in zijn categorie hand-cycle.

Bijna twee jaar na zijn fietsongeval stichtte Marc de Foundation TO WALK AGAIN. ‘Blijven bewegen’ werd tegelijk het motto van TO WALK AGAIN.  Marc getuigt : “Geloof in je toekomst, blijf elke dag bewegen en revalideren. Komt er een medische oplossing, dan is je lichaam klaar om in een medisch project te stappen.”

Zestien jaar later is TO WALK AGAIN uitgegroeid tot dé referentie voor verbetering van de levenskwaliteit dmv sport & revalidatie (voor mensen met een fysieke beperking).  

Marc leert ons allen hoe je van een tegenslag een kans kan maken. Zonder Marc was er geen TO WALK AGAIN, was er geen hoop. Marc is en blijft het boegbeeld van TO WALK AGAIN. Een voorbeeld voor velen! 

Bekijk de opmerkelijkste fragmenten van Marc’s  bezoek aan Het Huis (VRT één):

With your consent, we’d like to use what is called “cookies” in order to understand how users interact with our website and improve it.