Start een actie

Roan kon niet zelf staan, nu kan hij dat al een beetje.

Roan is 11 en heeft cerebrale parese (CP). Na een ingrijpende operatie einde 2018 kon Roan zijn voet niet meer bewegen. De Mama van Roan getuigt:

Bij TO WALK AGAIN is de apparatuur aanwezig die je zwaartekracht neutraliseert, waardoor je spieren makkelijker in beweging komen, je niet kunt vallen en je hersenen leren de stapbeweging opnieuw aan. Die combinatie is uniek. Samen met TO WALK AGAIN hebben we naar een oplossing gezocht, want er was nog geen harnas voor kinderen beschikbaar. Zo hebben we een klimgordel gezocht en gevonden die klein genoeg was om voor Roan als een harnas te kunnen functioneren. Hierdoor konden wij starten met stapoefeningen met het Zero Gravity toestel (ZeroG).

In het begin viel Roan nog na tien stappen, maar het harnas ving hem op, waardoor hij wel met veel zelfvertrouwen hard aan zijn vooruitgang bleef werken. Nu kan hij volledige lengtes stappen zonder te vallen. Het is de eerste keer in die twaalf jaar kiné dat Roan zo een grote vooruitgang maakt – dankzij de inzet van hoogtechnologie. De bewegingen die Roan nu heeft aangeleerd, moet hij wel op een betaalbare manier kunnen onderhouden. Zelfstandig buitenshuis stappen zal hij waarschijnlijk nooit kunnen, dat is te hoog gegrepen. Maar binnen in huis zou het geweldig zijn als hij zelfstandig zou kunnen stappen naar de tafel of de kast. Dat moet ooit mogelijk zijn.

Roan op zomerkamp met TO WALK AGAIN : “Ik amuseer me hier te pletter”

Kijk hier hoe Roan stappen vooruit zet:

With your consent, we’d like to use what is called “cookies” in order to understand how users interact with our website and improve it.